bureau voor architectuur

woonhuis

woonhuis

Gelegen in een oude notenboomgaard met uitzicht op het dal van de Dordogne. Een woonhuis 50m2, gelijkvloers met een ruim terras, volledig overdekt. Kopgevel in glas. Constructie in houtskeletbouw.
Realisatie
Plaats : Coux et Bigaroque
Ontwerpfase : mei 2017
Start bouw : april 2018
Oplevering : december 2018

woonhuis

woonhuis

Gezinswoning in 2 bouwlagen met 2 slaapkamers en 2 badkamers. Constructie houtskeletbouw. Pelletkachel als hoofdverwarming, verwarmt tevens de slaapkamers op de verdieping. Houten terras op het zuidoosten, niet overdekt.
Realisatie
Plaats : Mazeyrolles
Ontwerpfase : januari 2017
Start bouw : juli 2017
Oplevering : november 2018

uitbreiding met een veranda

veranda

Uitbreiding woonhuis in het centrum van het dorp. Uitkijkend op de binnenplaats, gevel van een historisch pand is voorzien van een veranda, noodzakelijk in een klassieke stijl. Binnenplaats is tevens gedeeltelijk overdekt.
Realisatie
Plaats : Cause de Clérans
Ontwerpfase : januari 2017
Oplevering : september 2017

twee woonhuizen

twee woonhuizen in houtskeletbouw

Ontwerp van 2 woonhuizen in houtskeletbouw, betonnen begane grondvloeren. Afwerking houten buitenmuren zowel pleisterwerk als houten delen van Douglas ongeschaafd. Verwarming en warmwater volledig met hernieuwbare energie, warmtepomp en zonnepanelen. Gelegen in de heuvels even buiten Salviac, in het departement van de Lot.
Realisatie
Plaats : Salviac
Ontwerpfase : voorjaar 2016
Bouwvergunning : augustus 2016 en juni 2017

woonhuis

nieuwbouw van een woonhuis in de Lot en Garonne

Ontwerp en bouwbegeleiding van een woonhuis. Het gebouw is gelegen op een zuidhelling, gedeeltelijk in de heuvel om te profiteren van de aardwarmte, maar vooral de koelte in de zomer, "Confort d'été" De plafondhoogte is 3,50m, dit is gekozen om een fabrieks-achtige ruimte te creëren, versterkt door de witte hoge muren en een transparant gelakte betonvloer. In deze ruimte is een verhoogde vloer aangebracht, 1,30m hoog, als open atelierruimte.
Realisatie
Ontwerpfase : 2012
Start bouw : november 2014
Oplevering : oktober 2015

renovatie en een zwembad

renovatie van een woonhuis met zwembad

Een bouwproject in de Causses du Quercy, even te zuidoosten van Cahors, in de Lot. Op een vlak terrein, een half afgebouwde nieuwbouw eengezinswoning en een wat ooit een dagloners verblijf geweest kan zijn, in een zeer vervallen staat. Het terrein en gebouwen is aangekocht om als een zomerverblijf te dienen. De opdracht is om het nieuwbouwhuis met kleine aanpassingen af te bouwen. Het andere verblijf te restaureren met de functie als gastenhuis. Hieraan toegevoegd een zwembad met poolhouse.
Realisatie
Plaats : Vaylats
Ontwerpfase : 2014
Start bouw : januari 2015
Oplevering : maart 2016

renovatie

restauratie van een woonhuis

Een renovatieproject in de nabijheid van Bergerac. De opdracht bestaat voornamelijk uit een interne herindeling en modernisering. De belangrijkste ingreep is een ongebruikte ruimte te bestemmen als keuken. Dak en muren zijn volledig ontmanteld en opnieuw opgebouwd omwille van de draagstructuur en comfort. Het ontwerp en de materialisering zowel van keuken als de andere ruimten wordt in nauwe samenwerking met en wederzijdse inbreng van de eigenaren gestalte gegeven.
Realisatie
Plaats : St Marcel du Périgord
Ontwerpfase : 2014
Start bouw : december 2014
Oplevering : mei 2017

restauratie watermolen

restauratie watermolen

Een in onbruik geraakte molen met bijgebouwen. Aangekocht in 2010 met het doel gebouwen en mechaniek te restaureren en gebouwen geschikt te maken om te bewonen. De uitvoering bleek gecompliceerder. Het vinden van de juiste vakmensen was een uitdaging. Tevens lag het in de bedoeling om de molen te laten functioneren. Dit was niet alleen een technisch probleem, maar vooral ook procedureel. Het recht om het rivierwater van de Coudeau te gebruiken was verlopen. Uiteindelijk is weer teruggeven.
Realisatie
Plaats : St Michel à Villadeix
Ontwerpfase : 2011
Start bouw : mei 2012
Oplevering : september 2014

nieuwbouw van een paviljoen

nieuwbouw van een villa in Agnac

Ontwerp en begeleiding uitvoering van een paviljoen met zwembad in Agnac in de Lot et Garonne. Een beperkt oppervlak van 65m2, 2 slaapkamers, badkamer en woonkamer met open keuken en overdekt terras. Typisch zijn de smalle verdiepingshoge ramen in de gevel om binnen ruimtelijkheid te suggereren. Een vergroot dakoverstek om de gevel te beschermen en voor schaduwwerking.
Realisatie
Plaats : Agnac
Ontwerpfase 2011
Start bouw : september 2013
Oplevering : augustus 2014

renovatie project met zwembad

restauratie project in les eyzies

Een renovatie van 2 périgourdine huizen, inwendig gemoderniseerd en bewoonbaar gemaakt. Een zware betonnen constructie, ooit bedoeld als garage is deels gesloopt, verhoogd en veranderd in 2 studio's, een grote badkamer en een dakterras. In het laatste stadium van de renovatie en modernisering is een zwembad gerealiseerd, van een cabane een kleine kantoorruimte gemaakt en een ruine veranderd in een garage, in de stijl van een tabakschuur.
Realisatie
Plaats : Les Eyzies
Ontwerpfase: augustus 2007
Start bouw : vanaf 2008 in fases
Oplevering : september 2014

atelier

atelier in houtskeletbouw

Een ruimte voor één of twee personen. Een houtskeletbouw constructie op pilotis, een kleine 50m2, compleet met douche en wc in één ruimte als een loft, met dak- en spantwerk in het zicht. De buitenzijde is afgewerkt met een houten bekleding van mélèze(lariks), vertikaal aangebracht met open voeg.
Realisatie
Plaats : Coux et Bigaroque
Ontwerpfase : 2009
Start bouw : 2012
Oplevering : 2013

woonhuis

nieuwbouw woonhuis

Een woonhuis gebouwd op een scherpe helling met uitzicht op de Dordogne.
In het ontwerp is van beide omstandigheden optimaal gebruik gemaakt. De orientatie van de woning met grote glaspuien op het uitzicht en een benedenverdieping die gedeeltelijk in de grond is gebouwd. Deze ruimten blijven in de hete en lange zomers comfortabel koel, terwijl de ruimtes met het uitzicht in de zomer erg opwarmen. Hiervoor is in een later stadium een oplossing gevonden in de vorm van een serie halfopen houten luiken op enige afstand van de puien om de warmte af te kunnen voeren.
Realisatie
Plaats : Coux et Bigaroque
Ontwerpfase : augustus 2004
Start bouw : januari 2005
Oplevering : juni 2007