bouwtechnisch onderzoek

Voordat u een bod doet of zelfs tot koop overgaat van een bestaand huis, voordat dus de 'Compromis de Vente' wordt ondertekend, is een bouwinspectie vaak een uitkomst om meer inzicht te krijgen over de prijs-kwaliteit verhouding. Zeker als u twijfelt over gebreken die onzichtbaar zijn of de staat van de riolering of de algehele onderhoudstoestand. In deze situaties is een bouwkundig onderzoek en de verslaglegging ervan in de vorm van een bouwrapport of onderzoeksrapport een uitkomst.

zinvolle investering

De ervaring leert dat het een zinvolle besteding is om een bouwrapport op te laten maken. Tegen relatief zeer geringe kosten en in korte tijd kan ik u een rapport leveren zodat u iets in handen heeft dat inzicht geeft in de kwaliteit. Op basis van zo'n bouwrapport kunt u vervolgens de hoogte van uw bod bepalen, koopvoorwaarden eisen of helemaal niet tot koop overgaan.

verplicht bouwtechnisch onderzoek

In Frankrijk is de verkoper verplicht een bouwinspectie te laten uitvoeren op een aantal onderdelen. (download een overzicht hiervan (pdf)) Deze rapporten zijn zeer algemeen en worden lang niet altijd deskundig uitgevoerd.


© Studiohelder 2008-2016 | geactualiseerd: 21-07-18
studiohelder
fran├žais
english
bouwprojecten
contact
bouw woonhuis in mazeyrolles architect, ontwerp poolhouse tabakschuur