nieuwbouw in de Lot

nieuwbouwNieuwbouw woonhuis. Constructie is volledig in houtskeletbouw met uitzondering van begane grond vloer, een betonnen combinatievloer met kruipruimte

realisatie
Ontwerp 2017
in uitvoering

nieuwbouw in de Lot

nieuwbouwEen nieuwbouw van een woonhuis voor twee gezinnen in de heuvels even buiten Salviac. Constructie is volledig in houtskeletbouw.

realisatie
Ontwerp 2016
aanvraag bouwvergunning

renovatie/nieuwbouw in de Lot

nieuwbouw lotEen bouwproject in de Causses du Quercy, even te zuidoosten van Cahors. Op een vlak terrein, een half afgebouwde nieuwbouw eengezinswoning en een wat ooit een dagloners verblijf geweest kan zijn, in een zeer vervallen staat. Het terrein en gebouwen is aangekocht om als een zomerverblijf te dienen. De opdracht is om het nieuwbouwhuis met kleine aanpassingen af te bouwen. Het andere verblijf te restaureren met de functie als gastenhuis. Hieraan toegevoegd een zwembad met poolhouse.

realisatie
Ontwerp voorjaar 2014
Start bouw januari 2015
Oplevering maart 2016

woonhuis

nieuwbouw agnacOntwerp en bouwbegeleiding van een woonhuis. Het gebouw is gelegen op een zuidhelling, gedeeltelijk in de heuvel om te profiteren van de aardwarmte, maar vooral de koelte in de zomer, "Confort d'été" De plafondhoogte is 3,50m, dit is gekozen om een fabrieks-achtige ruimte te creëren, versterkt door de witte hoge muren en een transparant gelakte betonvloer. In deze ruimte is een verhoogde vloer aangebracht, 1,30m hoog, als open atelierruimte.

realisatie
Start ontwerp 2012
Start uitvoering november 2014
Oplevering oktober 2016

renovatie in St Marcel du Périgord

renovatieEen renovatieproject in de nabijheid van Bergerac. De opdracht bestaat voornamelijk uit een interne herindeling en modernisering. De belangrijkste ingreep is een ongebruikte ruimte te bestemmen als keuken. Dak en muren worden volledig ontmanteld en opnieuw opgebouwd omwille van de draagstructuur en om een zeker comfort te bereiken. Het ontwerp en de materialisering zowel van keuken als de andere ruimten wordt in nauwe samenwerking met en wederzijdse inbreng van de eigenaren gestalte gegeven.

realisatie
Ontwerp voorjaar 2014
Start bouw december 2014
In uitvoering

paviljoen

nieuwbouw agnacOntwerp en begeleiding uitvoering van een paviljoen of klein woonhuis met zwembad. Een beperkt oppervlak van 65m2, 2 slaapkamers, badkamer en woonkamer met open keuken en overdekt terras. Typisch zijn de smalle verdiepingshoge ramen in de gevel om binnen ruimtelijkheid te suggereren. Een vergroot dakoverstek om de gevel te beschermen en voor schaduwwerking.

realisatie
Ontwerp 2011
Start uitvoering september 2013
Oplevering augustus 2014

restauratie watermolen

restauratie watermolenEen lange tijd in onbruik geraakte molen met bijgebouwen. Oorspronkelijk een graanmolen. Aangekocht in 2010 met het doel gebouwen en mechaniek te restaureren en gebouwen geschikt te maken om te bewonen. De uitvoering bleek gecompliceerder. Het vinden van de juiste vakmensen was een uitdaging. Tevens lag het in de bedoeling om de molen te laten functioneren. Dit was niet alleen een technisch probleem, maar vooral ook procedureel. Het recht om het rivierwater van de Coudeau te gebruiken was verlopen. Om dit recht weer te verkrijgen moest het oorspronkelijke besluit van de prefect in de archieven worden gevonden. Dit is gelukt, in 1862 bleek dit afgegeven.

realisatie
start ontwerp 2011
Oplevering september 2014

atelier

nieuwbouw atelierEen ruimte om je terug te trekken om in alle rust te kunnen lezen, schilderen, kleien of om te knutselen. Waar je ook op de vloer kunt liggen en niet per sé in een stoel of bank moet zitten en waar niemand je vraagt om de spullen op te ruimen. Een ruimte voor één of twee personen. Een houtskeletbouw constructie op pilotis, een kleine 50m2, compleet met douche en wc in één ruimte als een loft, met dak- en spantwerk in het zicht. De buitenzijde is afgewerkt met een houten bekleding van mélèze(lariks), vertikaal aangebracht met open voeg.

realisatie
Start ontwerp 2009
Oplevering 2013

renovatie in Les Eyzies

renovatie project les eyziesEen renovatie van 2 périgourdine huizen, inwendig gemoderniseerd en bewoonbaar gemaakt. Een zware betonnen constructie, ooit bedoeld als garage is deels gesloopt, verhoogd en veranderd in 2 studio's, een grote badkamer en een dakterras. In het laatste stadium van de renovatie en modernisering is een zwembad gerealiseerd, van een cabane een kleine kantoorruimte gemaakt en een ruine veranderd in een garage, in de stijl van een tabakschuur.

Realisatie
Start ontwerp en voorbereiding augustus 2007
Eindoplevering september 2014

woonhuis

ontwerp woonhuis coux et bigaroqueEen woonhuis gebouwd op een scherpe helling met een prachtig uitzicht op het dal van de Dordogne.
In het ontwerp is van beide omstandigheden optimaal gebruik gemaakt. De orientatie van de woning met grote glaspuien op het uitzicht en een benedenverdieping die gedeeltelijk in de grond is gebouwd. Deze ruimten blijven in de hete en lange zomers comfortabel koel, terwijl de ruimtes met het uitzicht in de zomer erg opwarmen. Hiervoor is in een later stadium een oplossing gevonden in de vorm van een serie halfopen houten luiken op enige afstand van de puien om de warmte af te kunnen voeren.

realisatie
start ontwerp najaar 2004
Oplevering juni 2007
© Studiohelder 2008-2016 | geactualiseerd: 28-09-16
studiohelder
français
english
bouwprojecten
contact